Fondue je jídlo pocházející ze Švýcarska. Jde o pokrm, skládající se z teplé omáčky a nakrájených kousků jídla, které se do omáčky namáčejí. Existuje mnoho druhů fondue, nejčastěji však sýrové fondue a čokoládové fondue. Pomocí fondue určitě oživíte vaše domácí stolování!

 

 

Čokoládové fondue

 

Čokoládové fondue je velmi jednoduché na přípravu. Na fondue lze použít jakákoliv čokoláda kterou máte rádi - hořká, mléčná i bílá. Popusťte uzdu své fantazie a nakrájejte kusy ovoce, použít můžete hroznové víno, jahody, banán nebo třeba i ananas.

 

Fondue sady

 

Fondue sady se skládají z vidliček na napichování potravin, keramické nádoby na rozehřívání fondue omáčky a stojanu s nádobkou na čajovou svíčku. Vyberte si takovou fondue sadu, která se hodí do vaší kuchyně a nezapomeňte na fondue příslušenství, kde najdete potřebnou gelovou pastu nebo misky na kousky jídla.