Hygrometer - Pokojový LCD teploměr s vlhkoměrem

Vlhkost i teplota v domácnosti mají přímý vliv na pohodu a zdraví. Proto investice do vybavení, jakým je například vlhkoměr, je investicí do Vašeho zdraví.

125 Kč s DPH

Zboží máme skladem

Nové

4962

5903039735835

Doručení ZDARMA od 2 000 Kč

Když teď produkt objednám, kdy jej obdržím?

Kurýr PPL01.05.
Osobní odběr – Zásilkovna02.05.
Popis výrobku
Popis výrobku

K čemu se používá vlhkoměr?

Vlhkoměr není nic jiného než zařízení, které snímá obsah vodní páry ve vzduchu, nebo zjednodušeně řečeno měří převládající vlhkost vzduchu v dané místnosti a umožňuje rychlou reakci za účelem její normalizace. Přístroj má však kromě možnosti vlhkoměru také měřič pro měření teploty v místnosti. To vám umožní přesně měřit podmínky ve vaší domácnosti, díky čemuž budete mít jistotu, že neohrožujete své zdraví.

PROČ KONTROLOVAT ÚROVEŇ VLHKOSTI?
Příliš nízká nebo příliš vysoká vlhkost vzduchu má negativní vliv na lidský organizmus. Suchý vzduch vysušuje sliznice a naši pokožku, čímž usnadňuje pronikání choroboplodných zárodků. Na druhé straně vysoká vlhkost vzduchu může vést ke vzniku plísní v místnostech, což má také negativní vliv na zdraví. Nedostatečná vlhkost ovlivňuje také nábytek, oblečení a podlahy. Materiály, které jsou méně odolné vůči vlhkosti, zejména dřevo, se mohou při nepříznivých podmínkách smršťovat nebo bobtnat. Proto, aby se věci správně udržovaly, je obzvláště důležité věnovat pozornost úrovni vodní páry ve Vaší domácnosti.

JAKÁ VLHKOST JE NEJLEPŠÍ?
Nejpříznivější a nejzdravější rozsah vlhkosti je 40%-60%, proto je tak důležité vlhkost kontrolovat a případně její úroveň zvyšovat nebo „snížit“. Pro měření úrovně vlhkosti stačí umístit vlhkoměr do vybrané místnosti a počkat na první údaje. Pro co nejpřesnější měření stojí za to pamatovat, abyste přístroj neumísťovali v blízkosti sporáků nebo radiátorů.

Technické parametry:

  • Rozsah měření teploty: -50°C - 70°C
  • Přesnost měření: 1°C
  • Přesnost zobrazení: 0,1°C
  • Rozsah měření vlhkosti: 10% - 90%
  • Přesnost měření vlhkosti: 5%
  • Přesnost zobrazení vlhkosti: 1 %
  • Napájení: 1x CR2032 baterie (součástí balení)
  • Rozměry zařízení: 4,3 cm x 4,3 cm x 1,3 cm
  • Rozměry balení: 4,7 cm x 4,7 cm x 1,8 cm
30 podobných produktů ve stejné kategorii